MANTAR TOHUMU ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize kılmak ciğerin sıcak ab içre ortalama bir sayaç bekletin.

İstiridye mantarı yetiştirirken yeni esaslayanların tarafı silsile görmüş geçirmiş yetiştiricilerin bile hin dem zıtlaştığı çeşitli problemler kabil.

Torba içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek muhtevain zaruri malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile bile saman, buğday kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından horya dosdoğru kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Genellikle ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Yetiştirme Kucakı Hazırlayın: Pastörize edilmiş saman, talaş veya kahve telvesi kadar besi ortamları kullanın.

Our company saf considered it a duty to bring Turkey's best quality mycelium (seeds) to our country by working together with a team of experts in Poland, which is the center of mushroom mycelium production at home. Finally, thanks to long efforts and hard work, we are proud to present to you, our valuable people, the best quality and high-yielding mycelium of our country, produced in Poland.

Tohumlarfidana.safi’ten koca kaliteli istiridye mantarı tohumları satın alarak, evde kolaylıkla mantar yetiştirme deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu get more info lezzetli mantarları yemeklerinizde kullanarak, sevdiklerinize farklı bir kâm deneyimi yaşatabilirsiniz.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta haricen bu miselleri gerçekleştirme etmesi gerekmektedir. Bu miseller elan sonraları farklı yöntemler ile hafif bir şekilde çoğşeşlabilir.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği kabilinden farklı yerlerde de kolaylıkla kuruluşlabilmektedir. Buğday ile misel çoğşeşmı epey geniş olan yöntemlerden bir tanesidir.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu dosdoğru şekilde ve doğruca oranlarda karıştırıldığında mahsuldar payanlar elde geçirmek mümkündür.

Mantarlar, makul bir hararet ve rutubet seviyesinde en esen şekilde yetişirler. Bu koşulları peylemek bâtınin yetiştirme kucakını dizmek önemlidir. çoklukla mantar yetiştiriciliği 20-24 not Celsius hararet ve %90 nem seviyeleri üzere muayyen koşullarda binalır.

İstiridye mantarı dilimlenip şemste yahut fırında kurutularak satılabilir (kurutulmuş mantar uzun müddet dayanır ve aroması yoğundur). Yahut bayağı bir fırın/döner kazan ile mantar konservesi yahut dolaşmaşusu yapmış olup kavanozlayabilirsiniz. Toz haline getirilip mantar tozu baharatı olarak feda etmek da bir vesair niş düşünüm. Bu nöbetlenmiş ürünler ek bir piyasa yaratabilir ve fireyi azaltır.

Hatta restoranlarla doğrudan dağıtım yapabilirsiniz. Böylelikle rastgele bir kanalda istem düşerse diğerinden satışa devam edebilirsiniz.

Report this page